Cerita ini masih lagi berada di Kedah ok. Tah kenapa lah tteeki x leh ilangkan Kedah dari kepala ni...ish3x kedah oh kedah....
Masa menumpang di rumah tok wan n tok, kami dapat melihat cara2 mereka membuat ikan pekasam...memang sgt syok. Melihat telatah bdk2 kecik menyiang ikan...hahahaha
Stok-stok ikan tok wan dapat di sungai belakang rumah..sesetngah org panggil ikan tu ikan putih n ada jugak la org panggil ikan putih..tteeki pon x taw sgt yang tteeki taw siang, basuh, goreng n kasi org makan...hihihi
Dalam sehari memang banyak stok-stok ikan yang diorang kene siang dalam sehari. Sangat memenatkan ermmmm....
Walaupun penat pulangan yang mereka dapt dari menjual ikan pekasam ni mmg sangat berbaloi-baloi..sekilo ikan rm12 agak masyuk la jugak dalam sehari coz banyak orang2 yang melancong beli. Kami dapat free jew ok...hihihi
Hasif pon pandai taw siang ikan...baru 5tahun
Pewaris ikan pekasam...hihihi
Siap disiang..huhu
Perap dulu gan garam sblm jadi pekasam...x silap la
Rasenye sampai sini jew kot cite tteeki ...
k tata..
No comments:
Post a Comment